dimecres, 7 de novembre del 2012

DESCRIPCIÓ DEL CONTEXT D'NTERVENCIÓ

Per realitzar les pràctiques he escollit un CEIP concret d'Ontinyent (el meu centre de treball) en relació a la intervenció psicopedagògica de la psicopedagoga (la meva tutora externa) que pertany a una empresa contractada per l'Ajuntament.
A Ontinyent, igual que a altres poblacions de la Comunitat Valenciana (com Albaida, l'Olleria, Aielo de Malferit, Pedreguer, Sueca, Torrent,...), és l'Ajuntament l'entitat que s'encarrega de contractar i de les despeses que suposa pertar a terme endavant un Gabinet Municipal.
El Gabinet Psicopedagògic Municipal d'Ontinyent, és un gabinet autoritzat, per tant està supervisat pel SPEV-15 (Servei Pedagògic Escolar que depén de la Conselleria), que atén les necessitats de tota la Comarca de La Vall d'Albaida.
L'equip del gabinet està composat per set membres, dels que quatre són psicòlegs i tres pedagogs, però tots tenen la mateixa missió d'orientar educativa, psicopedagògica i professionalment als centres de la Comarca. Atenen, entre tot l'equip, els onze centres d'Educació Infantil i Primària de la localitat d'Ontinyent (d'ells, són sis centres públics i cinc centres concertats), el Centre de Formació de Persones Adultes (CFPA), realitzen el servei d'atenció primerenca a les Escoletes Infantils i també, a l'oficina d'informació juvenil (OIJ). També ha creat, a Ontinyent, una escola de mares i pares.

Les meves pràctiques es centraran en el CEIP LLUÍS VIVES, on la meva tutora externa, realitza les funcions corresponents a la intervenció psicopedagògica, segons el que indica la normativa vigent:
·         Decret 131/1994 de 5 de juliol (DOGV 28/7/94) pel qual es regulen els serveis especialitzats d’orientació educativa, psicopedagògica i professional.
·         ORDRE de 10 de març de 1995, de la Conselleria d’Educació i Ciència, per la qual es determinen les funcions i es regulen aspectes bàsics del funcionament del serveis psicopedagògics escolars del sector.
·         Resolució de 7 de setembre de 2012, de la Direcció General d’Innovació, Ordenació i Qualitat Educativa, per la qual es dicten instruccions per a l’organització dels serveis psicopedagògics escolars i gabinets psicopedagògics autoritzats, l’elaboració del seu pla d’activitats i de la seva memòria durant el curs 2012-2013.
La missió que té la psicopedagoga del centre és la de col·laborar en la millora de la qualitat educativa dels centres educatius en dos àmbits concrets:
ü  Orientadora: l'atenció als alumnes amb necessitats educatives especials, que li siguin assignats per les demandes i els diagnòstics establerts i d’acord amb la Comissió de Coordinació Pedagògica (CCP).
ü  Assessorament a la comunitat escolar a partir de demandes dels equips docents i l’equip directiu.
Missió portada a terme d’acord amb les instruccions establertes per l’equip directiu del centre i la normativa de les instruccions d’organització i funcionament dels centres d’inici del curs, en l’àmbit escolar. Així com també d’acord amb la perspectiva vigotskiana de contribuir a generar zones de desenvolupament pròxim i col·laborar juntament amb els professors en la concreció dels ajuts adaptats a les necessitats educatives dels alumnes i contribuint al desenvolupament dels processos de  millora i de canvi de la qualitat educativa dels centres educatius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada